Basilika-cashew-citronsås till sallad från DeliVerde

 

6–8 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 15 minuter
(vegetarisk, glutenfri, innehåller inte soja, fisk eller skaldjur)

Marjaana Pohjonen, köksmästare på restaurang Kuori, tillreder en enkel salladsdressing av basilika från DeliVerde och cashewnötter. Dressingen passar speciellt bra till olika salladssorter från DeliVerde. Om du vill ha en vegansk sallad kan du toppa med flingor av öljäst, men du kan också använda parmesan.

4 dl cashewnötter
1 stort knippe basilika från DeliVerde
2 tsk salt
3 msk öljästflingor
1 tsk agavesirap
saften av 1 pressad citron
1 medelstor schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2–3 cm stor bit ingefära
3 dl vatten
1 msk socker

Olika salladssorter från DeliVerde

Blötlägg cashewnötterna över natten (inte absolut nödvändigt, men nötterna rengörs och mjuknar om du gör det), skölj och låt rinna av. Kör alla ingredienser i en blender till en slät massa. Smaka av och krydda vid behov. Låt stå en stund i kylskåp. Blanda dressingen med sallad från DeliVerde och njut. Om du vill kan du dekorera salladen med rostade nötter och öljästflingor eller parmesan.

Se andra recept som tagits fram för DeliVerde

Mer information

  • Råvara: DeliVerde
  • Receptet har tagits fram av: Marjaana Pohjola / restaurang Kuori