Familjen Thompson gör mat på fri hand

 

 

Familjen Thompson, som består av fyra personer – Outi, Don, Laila och junioren Olli – gick med i Eat my Turku enbart på grund av sitt intresse för god mat. Eller såsom Outi sammanfattar det: ”Det är mycket roligare att äta mat som smakar gott än mat som smakar illa”. Don, som är född i Skottland, har ärvt intresset för mat av sin mamma. Föräldrarna tog med sig influenser speciellt från det spanska köket på sina resor runt om i världen. Outi medger att hon prövar recept med rätt så fri hand och genom att variera mycket.

Dons bravur i köket är spanska läckerheter, medan Outi tycker om att göra efterrätter och inspireras av indiska smaker. Men det verkliga bravurnumret kommer från Dons födelsetrakter. En rejäl skotsk frukost är något som ligger dem båda varmt om hjärtat. Med små barn kan det ibland vara besvärligt att hålla på med mera krävande matlagning, men till all lycka har det äldre barnet Laila redan så smått börjat pyssla i köket med sina föräldrar. Så hoppas också familjen på gemensam matlagning inom en nära framtid.

För Eat my Turku prövade den jäktade familjen enkla Robert Berrie-produkter direkt från bägaren som mellanmål men hann också ta fram ett par enkla recept av dem. Outi tror att rågröten är en läckerhet som familjen kommer att äta varje vecka.

Se andra recept som tagits fram för Robers Berrie

Läs mer om Roberts Berrie