Koskenlaskija-fisksoppa
10 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 40 minuter
Fisksoppa smaksatt med Valios Koskenlaskija är en klassiker. I stället för traditionell lax tillreder Arkeas Ravintola Nereidi soppan ibland med sejtärningar och toppas med räkor.
1,2 l vatten
1 fiskbuljong
10 hela svartpepparkorn
5 lagerblad
6 morötter i tärningar
1,4 kg potatis i tärningar
100 g pepparrotspasta
4 dl Valio matlagningsgrädde
300 g Valio Koskenlaskija® kraftig laktosfri
1 kg sejtärningar
350 g räkor
1 knippe salladslök
1 knippe dill, finhackad
Koka upp vattnet i kastrullen. Lägg till fiskbuljong, peppar och lagerblad. Lätt till rotfrukter och pepparrot. Koka under lock tills de är nästan klara, ungefär 15 minuter. Lägg till matlagningsgrädde. Låt Koskenlaskija smälta i soppan. Lägg till fisken i soppan och låt småkoka ännu i 3 minuter. Till sist lägg till räkor och finhackad salladslök. Värm upp – låt det inte koka. Toppa smaken med dill.
Tips:
Servera med färskt rågbröd och smör samt citronskivor att smaksätta med.
Se andra recept som tagits fram för Valio:
- Koskenlaskija-pitaburgare
- Rökt skinka- och auberginepasta i ugn
- Mifu pizza Bianco
- Koskenlaskija-salsasås
Mer information
- Råvara: Valio
- Receptet har tagits fram av: Restaurang Nereidi / Arkea