Koskenlaskija-salsasås
20 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 15 min
Koskenlaskija-salsasåsen är enkel att slänga ihop med färska grönsaker samt med Valios Koskenlaskija och färskost. Restaurang Nereidis Marta Nieminen rekommenderar salsan till exempel med pommes frites eller som dipp till nachos.
1 tomat
½ paprika
1 chili
3 vitlöksklyftor
3 knippen koriander
saft från ½ lime
400 g Valio Viola® naturell färskost
200 g Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi naturell
1 tsk flingsalt
Ta bort fröna ur tomat, paprika och chili. Skala vitlökarna. Mixa alla råvaror till en jämn blandning.
Se andra recept som tagits fram för Valio:
- Koskenlaskija-pitaburgare
- Koskenlaskija-fisksoppa
- Rökt skinka- och auberginepasta i ugn
- Mifu pizza Bianco
Mer information
- Råvara: Valio
- Receptet har tagits fram av: Restaurang Nereidi / Arkea