Läckerheter från DeliVerde smaksatta med fläderblom

 

4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 30 minuter
(vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri, innehåller inte soja, nötter, ägg, fisk eller skaldjur)

Erik Mansikka, köksmästare på Kaskis, tipsar om en enkel flädervinägrett som passar utmärkt till olika salladssorter från DeliVerde. Salladen kan varieras i det oändliga genom att variera grönsakerna efter säsong!

Flädervinägrett

2 dl fläderblomssaft
2 dl rybsolja
2 msk citronsaft
salt och socker

Sallad

Olika salladssorter och grönsaker från DeliVerde
(till exempel grönkål, kålrabbi, pumpa, minipurjo, honungsrova och knippemorot)

Vispa samman alla ingredienser till vinägretten. Stek grönkålen krispig och skär de färska grönsakerna i olika stora bitar. Smaksätt grönsakerna med flädervinägrett och salt. Om du vill ha en ännu matigare sallad kan du tillsätta färskpotatis.

Se andra recept som tagits fram för DeliVerde:

Mer information