Mifu pizza Bianco

 

6–8 portioner
Svårighetsgrad: Medelsvår
Tillredningstid: 1 h 30 min

Det behöver inte alltid nödvändigtvis vara tomatsås på pizza. Eller kött. Valios Mifu fungerar i stället för malet kött och du kan ersätta tomatsåsen med Koskenlaskija Ruoka & Dippi-ost! Vid Arkeas Ravintola Nereidi gillas pizzan av både vegetarianer och allätare.

Rödlökskompott
5–6 (500 g) rödlök
50 g Valio smör
1 dl socker
1 tsk pepparkakskrydda
½ tsk nymalen svartpeppar
½ tsk salt
2 dl Valio mörk glögg eller rödvin

Botten
2 dl vatten
25 g jäst
½ tsk salt
50 g Valio smör, smält
5 dl Durumvetemjöl

Fyllningar
300 g Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi naturell
200 g riven Valio Emmental punaleima-ost
100 g Valio AURA® smulad
1 stor lök i tärningar
3 klyftor vitlök, finhackad
250 g Valio MiFU® malet
rucola

Skär löken i tunna ringar. Bryn lökringarna i smör i en kastrull. Lägg till socker, kryddor och glögg. Låt sjuda på låg värme i ungefär 30 minuter, tills vätskan har så gott som helst avdunstat. Lägg i en glasburk med lock och låt svalna.

Lös upp jästen i ljummet vatten. Lägg till de andra ingredienserna och blanda jämnt. Knåda degen tills den blir elastisk. Låt jäsa ordentligt under en duk. Kavla ut degen till ugnsformens storlek och bred ut osten ovanpå pizzabotten. Strö över lök och Mifu. Grädda i ugn i 200 grader i 12 minuter eller tills pizzan är klar. Toppa med rucola och rödlök.

Se andra recept som tagits fram för Valio:

Mer information