Myskpumpasallad på sallad från DeliVerde

 

4–6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 50 minuter
(vegansk, laktos-, mjölk- och glutenfri, innehåller inte citrusfrukter, nötter, fisk eller skaldjur)

Med bra råvaror behövs inga tricks. Förutom färsk sallad från DeliVerde är finessen i Ulla Salos sallad ugnsrostad myskpumpa, som gör salladen matigare.

1 liten myskpumpa
2 morötter
1 knippe rädisor
1 frisésallad från DeliVerde
1 lollo rosso-sallad från DeliVerde
1 isbergssallad från DeliVerde
½ knippe mynta från DeliVerde

DeliVerdes salladsdressing
pumpafrön

Skär myskpumpan mitt i tu på längden och ta bort fröna. Skär halvorna i tunna skivor. Placera skivorna på en ugnsplåt, strö över salt och svartpeppar. Rosta i ugn i 200 grader i 35–40 minuter. Om du vill kan du också rosta fröna i en panna. Skala morötterna och hyvla flarn av dem med en skalkniv. Skiva rädisorna. Riv och tvätta salladen och lägg den på botten av en skål. Placera rädisor, morotsflarn, rostad myskpumpa och mynta ovanpå. Häll DeliVerdes salladsdressing över och toppa med pumpafrön.

Se andra recept som tagits fram för DeliVerde

Mer information