Örtig vegepasta med veganmajonnäs

 

4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 1 h

I alla restauranger på Tallinks och Silja Lines fartyg erbjuds numera veganska alternativ. Även Auran-majonnäser finns som veganska, så köksteamet på Siljas Baltic Princess använder alltid majonnäserna aktivt. Till exempel kan man toppa den örtiga vegepastan med en utsökt nöt-citronmajonnäs och en fyllig pastarätt får man med myskpumpa!

Pesto
1 dl bondbönor
1 knippe basilika
½ knippe persilja
½ knippe koriander
1–2 vitlöksklyftor
1–1 ½ dl olivolja
salt
svartpeppar

Nöt-citronmajonnäs
1 dl Auran veganmajonnäs
2 msk malda rostade jordnötter
1 msk citronsaft
rivet skal från ½ citron

½ myskpumpa 
150 g gröna bönor
2 schalottenlökar
4 portioner tagliatelle-pasta utan ägg
rucola
1 dl rostade cashewnötter

Kör pestoingredienserna i en mixer till en slät smet och smaksätt. Blanda ingredienserna för majonnäsen. Skala och tärna myskpumpan, smörj pumpabitarna med olja och rosta i ugn i 200 grader i ungefär 40 minuter tills pumpan har mjuknat. Stek de gröna bönorna och skär schalottenlöken i skivor och blanda med pesto, den kokta pastan och myskpumpan. Toppa med rucola, majonnäs och rostade cashewnötter.

Se andra recept som tagits fram för Auran

Mer information