Pannbiff på Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen

2 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 45 minuter
(innehåller inte soja, citrusfrukter, nötter, ägg, fisk eller skaldjur)

Pannbiffen som har tagits fram för det skivade Jussi-flerkornsbrödet från Perheleipuri Salonen är som en finländsk version av hamburgaren. Kristian Karnell, köksmästare på Sunborn Catering, serverar pannbiffen med karamelliserad lök, saltgurka och smetana.

1 lök
2 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
2 dl grädde
1 ägg
0,4 dl ströbröd
1 tsk salt
4 kvarnvarv svartpeppar

1 msk smör
1 msk rybsolja

Karamelliserad lök

2 stora lökar
2 msk smör
2 msk socker

2 skivor Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen
2 saltgurkor
4 msk vispad smetana

Finfördela lök och vitlök. Blanda köttfärs, lök och vitlök i en skål. Tillsätt grädde, ägg och ströbröd. Smaksätt till sist med salt och nymalen svartpeppar och låt smeten stå i cirka 15 minuter. Forma biffar av smeten. Stek först biffarna på båda sidor vackert bruna i het panna i en blandning av smör och olja. Sänk temperaturen till medelvärme och stek klart biffarna.

Skär löken i smala ringar och stek vackert gyllenbruna i smör. Blanda i socker och stek ännu en stund. Smaksätt till sist med salt.

Pensla brödskivorna från Perheleipomo Salonen med olja och grädda i ugn i 180 grader i cirka 6 minuter. Lägg pannbiff och karamelliserad lök på brödet och sedan saltgurka och vispad smetana på pannbiffen. Om du vill kan du strö flingsalt och nymalen svartpeppar över den färdiga portionen. Dekorera med färska örter.

Andra recept med produkter från Perheleipuri Salonen:

Mer information