Ravintola Nereidi serverar lunch av god kvalitet som tillverkats av matälskande proffs!

 

Serviceansvariga Marta Heinonen vid Arkeas restaurang Nereidi har lagat mat sedan hon var liten och njuter ännu fullständigt av sitt arbete.

Den första kontakten med matlagning skedde redan som 3-åring. Heinonens mamma minns ännu hur den lilla flickan stekte ägg åt sin sjuka mamma på en gammal vedspis i en gjutjärnspanna. Marta har varit inne på samma spår sedan dess.

”Jag har alltid lagat mat och branschen känns ännu rolig. Jag njuter av kundservicen, jag kunde inte tänka mig arbeta med något annat”, berättar Heinonen.

Som serviceansvarig vid Arkeas Nereidi får Heinonen ta hand om alla aspekter inom restaurangarbetet, oberoende om det gäller beställningar, menyer, kundrelationer eller, framför allt, matlagning. Och även om matlagningen genom åren blivit ett yrke, lagar Heinonen fortfarande mat dagligen, från början till slut, även hemma.

”När barnen gick på dagis läste jag dem daghemmets matlista, så entusiastiska var de när det gällde mat. Och eftersom vi aldrig har serverat färdigmat hemma trodde barnen fiskpinnar var fisk man äter med pinnar, dvs. sushi”, skrattar Heinonen.

Heinonen ser speciellt fisk- och skaldjursrätter som sin egen bravur, och även hela familjen njuter av de rätterna också. De professionella färdigheterna från arbetet utnyttjas också av en syster som njuter av Martas matlagning och som regelbundet frågar efter tips. Men när Marta berättar om ett lätt recept som går att göra på fem minuter, tycker systern att hon håller en professionell tidtabell och att det för hemmakockar kan ta en timme.

Med Koskenlaskija kan man göra vad som helst!

Heinonen har varit del av Arkeas Ravintola Nereidis team för att skapa recept till Eat my Turku. I alla delar av maträtterna används Valios Koskenlaskija-ost, som Heinonen själv använder aktivt även hemma.

”På jobbet skrattar de åt att jag kan göra vad som helst av smör och Koskenlaskija. Det finns alltid hemma i kylskåpet också”, berättar Heinonen och fortsätter:

”Av Koskenlaskija-rätterna är den traditionella fisksoppan min favorit, men så klart passar Koskenlaskija också i exempelvis viltgrytor eller grönsakpurésoppor. Jag lägger till Koskenlaskija ofta även i semledeg och potatismos för att få mer fyllighet. Jag ersätter bara en del av vätskan med flytande Koskenlaskija.”

I Nereidis kök används Valios produkter dagligen och både inhemskt och närodlat är något man tänker mycket på också. Kött är alltid inhemskt och grönsakerna kommer från lokala Kimmon Vihannes.

Se recepten som Nereidis team har tagits fram av Valios produkter:

Läs mer om Valio: