Sej med apelsinsås

 

4 personer
Svårighetsgrad: lätt
Tillredningstid: 45 min.

Den lättlagade och goda cheddar-apelsinsåsen är en utmärkt bas för en smakrik huvudrätt tillredd av Chipsters sejkuber, som i Åbo stads kök serveras som standardrätt av Arkea i både skolor och daghem. Den goda såsen är också enkel att tillreda hemma.

Sås                 

250 g cheddarsås (hemma t.ex. Koskenlaskija Ruoka & Dippi cheddar)
2 dl apelsinjuice
2 msk fiskfond
3 msk sweet chili-sås
½ tsk torkad dill
1 tsk citronpeppar
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt 400 g
400 g Chipsters sejkuber

Lingon-riven kål

450 g riven kål
200 g lingonsylt

4 portioner kokt potatis

Blanda alla såsingredienser. Placera ut fiskkuberna i en ugnsform och häll den kalla såsen över kuberna. Grädda i ugn i 200 grader i 35 min. Blanda den rivna kålen med lingonsylten. Ät tillsammans med kokt potatis.

Se andra recept från Chipsters och Arkea:

Mer information