Smörgås med svartkålspesto av Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen

 

2–4 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 20 minuter
(innehåller inte soja, ägg, fisk eller skaldjur)

Familjen Björkman tillreder peston till Jussi-flerkornsbrödet från Perheleipuri Salonen av svartkål från eget land samt ekologiska solrosfrön och ekologisk rybsolja. Du kan också använda vanlig grönkål i peston.

Pesto

2–3 blad svartkål
1 dl riven Grana padano-ost
½ knippe färska örter (t.ex. basilika)
½ dl ekologiska solrosfrön
1–2 dl rybsolja från Myssy-farmi
svartpeppar
salt
citronsaft

4 skivor Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen
2 tomater
solrosfrön
örter

Tvätta svartkålen och ta bort mittstjälkarna. Riv kålen i små bitar och lägg bitarna i en skål tillsammans med riven ost, örter och solrosfrön. Mixa med stavmixer och tillsätt olja till önskad konsistens. Smaksätt med svartpeppar, salt och citronsaft. Rosta brödskivorna och tärna tomaterna. Bred först ett tjockt lager pesto på brödskivorna och lägg tärnad tomat över. Dekorera med solrosfrön och örter.

Andra recept med produkter från Perheleipuri Salonen:

Mer information