Taija Vuorinen får inspiration av utsökta lokala råvaror

 

Taija Vuorinen gick modigt med i Eat my Turku för att visa både på jobbet och hemma att det ofta är en rikedom att kasta sig in i nya projekt trots att det i början kan kännas skrämmande. I sitt arbete som en av utvecklingscheferna inom stadens koncernförvaltning deltar Taija i utvecklandet av Åbo, speciellt stadens innovationsverksamhet, framförhållning och verksamhetsmodeller. Därför var det en självklarhet att delta i utvecklingen av Eat my Turku.

Hemma lagar Taija mat till sin man men lika ofta till nära släktingar. De egna sönerna har redan flugit ur boet men är tillsammans med sina barn fortfarande stamgäster hos Farmor. Till stamgästerna runt Taijas bord hör också hennes bröder med barn.

”Att bjuda på god mat är ett enkelt sätt att visa kärleken till familjen, som i mitt fall är ett vitt begrepp, och till mina otaliga underbara vänner. Och också, enligt min brorsdotter, till alla som råkar stiga in genom dörren. Men oftast lagar jag mat till min man, närmare bestämt varje dag. ” berättar Taija.

Utvecklingschefen fängslas framförallt av kreativiteten som matlagningen bjuder på och hon hämtar inspiration från fantastiska råvaror och nya matupplevelser men också från resor.

”Visserligen trodde min brorson länge att vi lever på bara pasta bolognese, barnens och barnbarnens favoriträtt”, skrattar Vuorinen.

Den råvara som föll på Vuorinens lott, dvs. köttfärs från Mestaripalvi, ansåg hon vara förstklassig. Det var första gången som Taija besökte Mestaripalvi och hon blev helt fascinerad av den totalt gömda pärlan till köttaffär.

”Urvalet tar andan ur en och kvaliteten är iögonenfallande hög. Jag hade riktigt velat klappa de söta grisstekarna, så släta och näpna var de. Servicen var hjärtlig och framförallt kompetent”, säger Taija.

Se recepten som Taija tagit fram av köttfärs från Mestaripalvi:

Läs mer om Turun Mestaripalvi: