Essi Rantanens vardagar är hälsosamma, men på veckosluten njuter hon

 

Essi Rantanen från Åbo inspirerades genast att delta i Eat my Turku eftersom maten har varit med ända sedan barndomen på många olika sätt. Essi, som arbetar som grafisk designer, tror att hennes matlagningsintresse kommer från familjens nyfikenhet på mat och olika matprogram på tv. Ända sedan hon var liten har Essi fått smaka på olika slags mat både hemma och på restauranger, så hon har inga fördomar.

”Jag lagar jättemycket mat själv. På vardagarna tycker jag om att laga sallader och äta hälsosamt, medan jag ofta lagar någonting speciellt på veckosluten, med mycket smör och grädde”, berättar hon.

En stor del av glädjen hon får av att laga mat kommer från att laga mat till andra. I Essis fall betyder det hennes pojkvän, och ibland också hennes familj och vänner. Essis sallader och pastarätter har fått särskilt mycket beröm från hennes närmaste.

”Min pojkvän är en utmärkt hjälpreda i köket, och han äter naturligtvis gärna maten som jag lagar”, skrattar Essi.

För Eat my Turku fick Essi skapa recept med bageri Rostens produkter. Hon hade smakat på fröknäcke tidigare, men blev förvånad över hur stort sortimentet var. Produktpaketet som skickades från Rosten innehöll alla smaker i deras sortiment, så nu är Essi bekant med alla sorter av fröknäcke som Rosten erbjuder.

”Jag tycker särskilt mycket om fröknäcke som tillverkats av havre eftersom jag nuförtiden äter mer havre än vete. De knapriga fröna ger fröknäcket en behaglig konsistens”, berättar hon.

Leipomo Rosten eftersträvar också en ny blomstringstid för den legendariska pumpernickeln. För Essi lyfte pumpernickeln fram starka minnesbilder från barndomen. Hon berömde särskilt pumpernickelns gulliga utseende, som kom till sin fulla rätt i hennes rocky road med vit choklad och pumpernickel.

Se recepten som Essi Rantanen tagit fram av produkter från Rostens bageri

Se andra recept med produkter från Rostens bageri

Läs mer om Rostens bageri