Havtornspannacotta

 

4–6 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 30 min + 4 h för att stelna i kylskåp

Kolatun Juustola började tillverka Ahos yoghurt hösten 2018 och i händerna på Joonas Maunula från Silja Galaxy blev havtornsyoghurten genast en delikat pannacotta. Du kan förstås också göra pannacotta av andra smaker av Ahos yoghurtar!

4 dl Ahos havtorsyoghurt
2 dl vispgrädde
¾ dl socker
1 st vaniljstång
2 st gelatinblad

Havtornskompott
2 dl havtornsbär
1 ½ dl syltsocker

rostade nötter

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg grädde, socker och den halverade vaniljstången i en kastrull, koka upp. Låt blandningen svalna lite och blanda i yoghurt. Ta ungefär 0,5 dl av smeten och blanda i gelatinbladen, värm i en kastrull tills gelatinbladen har smält. Häll gelatinblandningen tillbaka med resten av smeten och blanda om ordentligt. Ta bort vaniljstängerna, häll satsen i en form och låt stå i kallt åtminstone 4 timmar.

Koka upp havtornsbären och lägg till syltsocker, blanda i några minuter tills sockret har smält. Låt kompotten svalna och servera ovanpå pannacottan. Garnera med rostade och krossade nötter.

Se andra recept som tagits fram för Kolatun Juustola:

Mer information