Sött bröd med druvsylt av Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen

2 portioner
Svårighetsgrad: Enkel
Tillredningstid: 10 minuter
(innehåller inte soja, citrusfrukter, nötter, ägg, fisk eller skaldjur)

Med lämpligt pålägg går det att göra många läckerheter av Jussi-flerkornsbrödet från Perheleipuri Salonen. Av sin mycket lilla druvskörd förra sommaren kunde familjen Björkman göra en halv burk druvsylt av toppklass. Sylten passar perfekt med getost och äpplen från den egna trädgården. Du kan förstås också använda sylt och äpplen från butiken om din egen fruktträdgård ännu är under arbete.

4 skivor Jussi-flerkornsbröd från Perheleipuri Salonen
Rybsolja från Myssy-farmi
8 skivor Ensilempi-getost från Saloniemi ysteri (någon annan getost går också bra)
4 msk druvsylt eller äppelsylt
1 rött kaneläpple (eller motsvarande)
mynta

Rosta brödskivorna och häll lite rybsolja över ytan. Placera ostskivor, druvsylt och äppelskivor på de varma brödskivorna. Dekorera med mynta och rybsolja.

Andra recept med produkter från Perheleipuri Salonen:

Mer information