Restaurang NOOAs fisksmörgås är lämplig som en rejäl middag för en person eller som ett mellanmål för två personer. Simo Hallikainen och Sebastian Koski på NOOA använde traditionell majonnäs från Aura som bas för sin läckra remouladesås!
Kolatun Juustolas berättelse började år 1995, när Janne Tolvi och Outi Kolattu-Tolvi bestämde sig för att skaffa de första getterna till Outis familjegård. Ostfabriken blev klar i augusti 1996 och när getterna fick kid påbörjades genast tillverkningen av ost. Ännu görs alla ostar för hand, utan att spara på varken tid och ansträngning, och är gjorda på den bästa inhemska mjölken.
Karu, som vann tävlingen Turku Menu 2019, serverade som förrätt i tävlingen amazu-marinerad sik, mussel-yuzu dontare, blåmusslelfärs och wasabi-olja. Kockarna Jere Saarinen och Ville Rantanen kombinerade den av domarna fastställda inhemska råvaran, dvs. sik, på ett uppfinningsrikt sätt med de asiatiska smaker som är typiska för Karu.
Chipsters sejbullar är hälsosamma och välsmakande och fungerar särskilt bra tillsammans med den cheddar-apelsinsås som redan finns på menyn i Åbos skolor och daghem. I de kök som drivs av Arkea föreslås fiskbullarna serveras tillsammans med i synnerhet olika färska sallader och till exempel kokt potatis.
Fiskaffären Herkkunuotta, som har verkat i Åbo saluhall i lite mer än 10 år, sätter kundservicen främst i handeln med färsk fisk från Finland och andra ställen runt om i världen.